WATERBEDDEN MET SCHUIM STABILISATIE

WATERBEDDEN MET SCHUIM, DE NIEUWSTE ONTWIKKELING

Een geheel nieuwe ontwikkeling in de stabilisatie van waterbedden, is stabilisatie met schuim.  Stabilistie met schuim heeft een aantal voordelen ten opzichte van stabilisatie met fiber.

Veel nieuwe waterbedslapers kiezen voor waterbedden met een iets hogere stabilisatie. Ons basis principe bij waterbedden is dat het lichaam in het matras moet kunnen zakken om zo volledig en gelijkmatig ondersteund te kunnen worden. Het zogenaamde verdringingsprincipe. Drukpunten worden op deze manier verminderd. Dit zorgt voor bij veel mensen voor sneller inslapen en beter doorslapen, waardoor het lichaam goed hersteld tijdens de nacht.

Schuimstabilisatie bij waterbedden geeft de mogelijkheid om een hoge stabilisatie te combineren met de noodzakelijke mogelijkheid om goed in het matras te kunnen liggen. Schuimstabilisatie geeft meer en betere mogelijkheden om het matras individueel aan te passen.  Schuimstabilisatie behoudt veel langer vorm en stabiliteit dan fiber stabilisatie. Het comfort van het waterbed blijft daardoor langer constant bij een met schuim gestabiliseerde waterbed. Na het leegpompen van een schuim gestabiliseerde matras, bij bijvoorbeeld een verhuizing, zal het comfort na herbevulling gelijk zijn aan de situatie voor het leegpompen. Dit is bij fiber gestabiliseerde waterbedden niet altijd het geval.

Door al deze voordelen, zien wij een verschuiving van fiber getabiliseerde waterbedden naar schuim gestabiliseerde waterbedden. Wa’core heeft 2 matraslijnen met schuimstabilisatie

KLIMED.

Onze aanvangsmatras met schuimstabilisatie is het KliMed matras. Het KliMed matras is een mooi instapmodel voor schuimgestabiliseerde matrassen. Door de hoogte tussen de lamellen aan te passen, wordt meer of minder stabilisatie bereikt. Het schuim in de KliMed matras is een koudschuim met een zeer hoge treksterkte. Dit maakt het schuim zeer geschikt voor gebruik in water. Het Klimed matras is in 3 stabilisatie varianten verkrijgbaar. Het Klimed matras heeft een volledige garantie van 5 jaar.

DREAMLINE.

Onze premium optie in schuim stabilisatie, is stabiliseren met quantumschuim. Dit schuim wordt verwerkt in onze Dreamline matras.

Quantumschuim heeft een zeer open celstructuur, waardoor het water makkelijker door de schuimkern kan stromen. Hierdoor kan het lichaam ook bij hogere stabilisatie typen goed in het matras zakken. Aan de bovenzijde van het schuim wordt een specifieke pyramidevorm gesneden. Deze 8 centimeter hoge pyramide’s geven het watermatras het typisch aangename comfort van een waterbed.  Voor een hogere stabilisatie, wordt er een steeds dikkere schuimlaag onder de pyramyde’s  geplaatst. Deze schuimlaag is in 2 hardheden leverbaar.

In het schoudergedeelte kunnen de pyramide’s geheel of gedeeltelijk weggesneden worden om zo een schoudercomfort zone te creëren (SCZ). Ook is het mogelijk om in het heupgedeelte pyramide’s weg te snijden en te vervangen door een schuimplaat. Dit geeft een steviger comfort in het heupgedeelte (MBS-H). Door de pyramide’s in het heupgedeelte in takt te laten en de schuimplaat onder te pyramide’s te plaatsen, ontstaat een medium sterke heupondersteuning (MBS-L).

Dit Quantum-schuim is Ökotex-gecertificeerd, en garandeert een langere levensduur dan andere stabilisatiematerialen. Lange en veeleisende tests met dit materiaal hebben een materiaalvervorming van maximaal 4 procent aangetoond, zelfs bij langdurige zware belasting. Met een matras gestabiliseerd met Quantum-schuim, kan het lichaam dieper in het watermatras liggen, in vergelijking tot een met fiber gestabiliseerde watermatras, zonder dat er meer deining wordt veroorzaakt. Het Dreamline matras heeft een volledige garantie van 7 jaar.

Dream 2

     Lichte stabilisatie, schuimhoogte van bovenkant pyramide tot onderkant schuim 11 cm.

Dream 4

Medium gestabiliseerd, schuimhoogte van de bovenrand van de pyramide tot de onderrand van het schuim 15 cm. 

Dream 6

Sterk gestabiliseerd, schuimhoogte van de bovenrand van de pyramide tot de onderrand van het schuim 18 cm. 

Dream 8

        Extra sterk gestabiliseerd, schuimhoogte van bovenrand pyramide tot onderrand schuim 21 cm. .

Onze KliMed en Dreamline matrassen worden geleverd in vooraf vastgestelde maten. Als Flexline matras zijn beide matrassen in elke gewenste maat te  produceren. 

KliMed,  Dreamline en Flexline matrassen worden in Europa geproduceerd. Alle gebruikte grondstoffen worden door ons in Europa ingekocht. Al onze watermatrassen zijn gemaakt van een Mesamoll II vinyl. Mesamoll II is een milieuvriendelijke ftalaat vrije weekmaker. Het vinyl voldoen aan de NEN-EN71.3 norm. Een strenge Europese norm, waaraan kinderspeelgoed ook dient te voldoen. Onze watermatrassen worden dichtgelast met een hoogfrequentie lastechniek. Hierdoor is de levensduur van de lasnaden langjarig gegarandeerd.


Quantum foam

Vind een Wa'core dealer