VERWARMINGSELEMENTEN

VERWARMINGSELEMENTEN

Het water in een waterbed wordt op temperatuur gehouden door een verwarmingselement. Deze temperatuur is meestal instelbaar vanaf 25 graden tot aan 35 graden. Er is geen goede of foute temperatuur keuze in dit bereik. Lager als 25 graden wordt sterk afgeraden, omdat er dan kans ontstaat op condensvorming op het watermatras. Hierdoor zou er schimmelvorming in het waterbed kunnen ontstaan. Veel warmer als 35 graden is vrijwel voor niemand nog aangenaam te noemen. Vandaar dat de meeste verwarmingselementen voor waterbedden in temperatuurbereik hebben van 25 t/m 35 graden.

Een waterbed voelt aangenaam aan, qua temperatuur. Een veel ingestelde temperatuurwaarde is 27 graden. Deze temperatuur komt veelal overeen met jouw eigen huidtemperatuur. Indien je in bed stapt, is de temperatuur huidneutraal en hoeft het matras niet opgewarmd te worden met eigen lichaamstemperatuur, zoals bij vele conventionele matrassen wel het geval is. In de zomer is de huidtemperatuur iets hoger en zal het bed lekker koel aanvoelen, in de winter als de huidtemperatuur wat lager is, voelt het bed aangenaam aan. Als je in een waterbed stapt, wordt je altijd met prettige temperatuur verwelkomt.

VERWARMEN KOST GELD!

Klopt, maar waarschijnlijk minder dan je denkt. Afhankelijk van hoe jij zelf met het waterbed omgaat, zullen de kosten voor het verwarmen van een waterbed meer of minder zijn. Gemiddeld genomen verbruikt een waterbed tussen de €75 en €200 per jaar. Hoeveel je kwijt zult zijn voor stroomverbruik van jouw waterbed, is afhankelijk van meerdere factoren. Heb je een groot of een kleiner waterbed, heb je 1 grote matras of 2 aparte matrassen in jouw waterbed, welke temperatuur stel je in, dek je jouw waterbed na het luchten weer toe of niet, en de temperatuur in de slaapkamer zelf. Al deze factoren spelen mee in het vaststellen hoeveel stroomkosten je kwijt zult zijn aan een waterbed.

Grofweg mag je rekenen dat het fantastische comfort dat een waterbed kan bieden, je ongeveer 35 cent per nacht zal kosten.

SLAPEN OP STROOM, IS DAT NIET GEVAARLIJK? 

Nee! Je slaapt absoluut veilig. De techniek van al onze verwarmingselementen zijn uitvoering getest en goedgekeurd, door de daarvoor bevoegde instanties. Er zijn diverse soorten verwarmingselementen. Voor mensen die problemen hebben met het spanningsvelden om hen heen, hebben wij zelfs elementen die volledig spanningsvrij zijn in gebruik. Voor allen die hun mobiele telefoon bij het bed verdragen, voldoen onze standaard verwarmingselementen. De instelling van de elementen kan zowel op analoge als op digitale wijze plaatsvinden. De functionaliteit van het verwarmingselement zelf, wijzigd hierdoor niet.

Ook zijn er nog keuzes mogelijk in de techniek van het verwarmen. Er zijn verwarmingsmatten waarbij Carbon materiaal is gebruikt. Tevens zijn er elementen waarbij keramische techniek gebruikt wordt. De verschillen hiertussen, en welke keuze voor jou de beste is, kan door één van onze dealers aan je uitgelegd worden tijdens, een bezoek aan hun showroom.

Vind een Wa'core dealer