Comfortabele Waterbedden

Het belangrijkste aspect van een waterbed is het comfort.

Het lichaam wordt omsloten door het water en heeft daardoor een gelijkmatige aansluiting met het water over het gehele oppervlak. Hierdoor zijn er nauwelijks drukpunten waardoor het lichaam langer in de diepere slaapfasen aanwezig is, en optimaal kan herstellen. In het waterbed, kun je één grote watermatras, of twee aparte watermatrassen kiezen. Het watermatras wordt gevuld met kraanwater. De beweging van het water kan verminderd worden door de aanwezigheid van stabilisatiemateriaal in het watermatras.

Je kunt bij de aanschaf van een waterbed zelf kiezen, hoeveel stabilisatiemateriaal jij in jouw waterbed wilt hebben. Hoe meer stabilisatiemateriaal in het watermatras, hoe minder deining er aanwezig is. Een volledig gestabiliseerde watermatras heeft geen enkele deining meer.

Door de neutrale temperatuur van het water, worden de spieren de gehele nacht op temperatuur gehouden, waardoor ze minder werk hoeven te verrichten gedurende de nacht. Door de temperatuur van het waterbed, voelt deze aangenaam warm in de winter en koel in de zomer.

Een waterbed is bij juist gebruik het meest hygiënische slaapsysteem ter wereld. Huisstofmijt heeft in een waterbed vrijwel geen overlevingskansen.  Een lichtgewicht watermatras kan zelfs op een lattenbodem of boxspring geplaatst worden.