20 Meest gestelde vragen

Hier zijn de 20 meest gestelde vragen over waterbedden - en antwoorden

.

Slapen in een waterbed heeft vijf grote voordelen:
– Het hele lich aam wordt ondersteund
– Geen drukpunten
– Ontspannende warmte
– Hygiënisch oppervlak
– De lange levensduur van de matras zonder toeval, namelijk dat de watermatras altijd zijn vorm behoudt.

Het eerste waterbed was gemaakt van geitenleer en werd verwarmd door zonne-energie. Het werd meer dan 3.000 jaar geleden uitgevonden in Perzië. In het jaar 1851 patenteerden de Britten Dr.William Hooper een rubberen waterbed om doorligwonden te voorkomen en ziekenhuispatiënten te helpen voor een beter slaapcomfort. En in 1960 ontwikkelde de Amerikaan Charles Hall het bed verder met nieuwe materialen en een nieuwe productietechnologie. Maar hetzelfde voor alle uitvinders was dat ze allemaal het meest natuur lijke element van de natuur gebruikten – namelijk water – om optimaal te slapen.

Bij het Hardside waterbed ligt de watermatras in ledikantzijden, bij een softside ligt de watermatras in zachte schuimranden.

Het verschil zit voornamelijk in de duur van de beweging van de matras nadat u ingestapt bent of
nadat u zich omdraait in de matras. De deining duurt minder lang naarmate er meer stabilisatiemateriaal in de matras aanwezig is. Dit stabilisatie materiaal kan gemaakt zijn van fibermatten of poreus schuim. Verder kan er verschil zitten in het oppervalk van het vinyl

Absoluut ja. Een waterbed kan uw rug een perfecte ondersteuning bieden. De matras volgt en ondersteunt uw hele lichaam en hoeveel of hoe weinig u ook weegt, u heeft een gevoel van gewichtloosheid in een waterbed

Niet als gevolg van eigenschappen van het waterbed.

Nee. Het is niet mogelijk om zeeziek te worden op waterbed. De deining die u merkt op een waterbed is dermate weinig dat dit niet mogelijk is.

Je liefdesleven wordt niet negatief beïnvloed in een waterbed.

Bij een juist onderhoud zou een waterbed stil moeten zijn. Het is mogelijk dat een waterbed luchtbellen in het water heeft. Deze luchtbellen ontstaan na het vullen van het waterbed of als er een bacterie aanwezig is in het water welke lucht afscheid. Deze luchtbellen kunnen er voor zorgen dat er een klotsend geluid aanwezig is in het matras. Een watermatras is echter snel en simpel te ontluchten waarna u weer zonder bijgeluid in het bed ligt.

Een softside waterbed kent geen verschil wat betreft in – en uitstappen in vergelijk met een ander slaapsysteem

Ja, er zijn ver schillende typen ondersteuningskussens om lekker in bed te kunnen zitten om te lezen of TV te kijken

Nee, Een softside waterbed van 180×210 weegt inclusief beslapers ongeveer 750 kilogram. Volgens berekeningen van deskundigen mag er op een moderne slaapkamervloer een belasting van 1500 n/m2 = 150 kg/m2 plaatsvinden. Voor de berekening van het oppervlakte van een waterbed mag van bedmaat x een veiligheidsmarge van 1.7 uitgegaan worden. Bij 180×210 bed komt dit neer op een maximale belasting van ongeveer 1200 kilogram op het oppervlak. De aanwezige 750 kilogram is dus ruim minder dan het maximaal toegestane gewicht op een slaapkamervloe

De kans dat het lekt is erg klein. Het vinyl van Wa ́core is ongelooflijk sterk en alle naden zijn dubbelgelast en zijn goed beschermd onder de matras. Maar als het ongeval toch gebeurt, blijft het water inde veiligheidsvoering. Het water kan dus nooit uit het bed. Een lek waterbed repareren iseenvoudiger dan het repareren van een fietsband.
Ja hoor, Alhoewel gezegd moet worden dat het bed niet als kinderspeelgoed is ontwikkeld, kan hetgeen kwaad om er af en toe lekker op te stoeien met de kinderen.

Nooit! Alleen als je verhuisd, moet het water eruit en moet er nieuwe afgevuld orden op het nieuweadres. Periodiek een flesje conditioner in het water is alles wat je hoeft te doen.

Een waterbed verplaatsten dient met beleid te gebeuren. De matras moet op de juiste wijze eerstworden leeg gehaald. Het beste neem je hiervoor contact op met de Wa’core dealer waar je het bedgekocht hebt. Nadat de matras leeggehaald is, kan het bed verplaatst worden. Het weer opnieuwvullen van het beddoe je het liefst ook weer in overleg met je Wa’core dealer

Een waterbedkan het meest hygiënische slaapsysteem te wereld zijn. Voorwaarde is weldat je juistonderhoud pleegt. Periodiek het vinyl reinigen en de wasbare delen uitwassen is belangrijk.

Nee, over de watermatras komt een onderdeken welke er voor zorgt dat transpiratie vocht wordtopgenomen en weer wordtafgestaan aan de omgeving

Over het algemeen wel. Bij de meeste polissen zijn ze op dezelfde manier verzekerd als wasmachinesetc. Neem bij twijfel contact op met uw verzekeringsmaatschappij.Vaak is er wel een voorwaardedat het bed geplaatst is door een erkende monteur.

Er is geen specifiek type. Tot op heden hebben meer dan 100 miljoenmensen eenwaterbed gekozen-jong en oud, slank ensterk, groot en klein, gezond en mensen met gezondheidsproblemen-kortomallen die waarde hechten aan een goede en gezonde slaap. Onthoud dat je 1/3 van jelevendoorbrengt in je bed.

Vind een Wa'core dealer