Bedhygiëne

Bedhygiëne

Van alle slaapsystemen waaruit gekozen kan worden, staat het waterbed bovenaan als het gaat om mogelijke bedhygiëne. Het waterbed kan eenvoudig onderhouden worden. Het niveau van de bedhygiëne is daarna telkens weer alsof het een nieuw en ongebruikt bed betreft.

Wat is het belang van een goede bedhygiëne?

Ieder mens verliest per nacht een kwart tot een halve liter vocht. Dit gebeurt gedeeltelijk via de adem, en voor circa 60% via de huid (transpiratie). Een groot deel van deze 60% blijft achter in het bed (onderdeken, hoeslaken en dekbed) en moet dagelijks afgevoerd worden. Door het bed overdag te laten luchten, wordt dit vocht weer afgestaan aan de omgeving. Doordat het waterbed ook als je er niet in ligt op temperatuur gehouden wordt, wordt het aanwezige vocht veel sneller afgegeven aan de omgeving, dan bij andere slaapsystemen.

In het transpiratievocht dat door het bed wordt opgenomen, zitten ook zoutkristallen en huidschilfers. Deze blijven achter in het bed, en cumuleren nacht na nacht. Een niet gereinigde matras, kan aan het einde van de levensduur meer als 10 kilo huidschilfers en zoutkristallen bevatten. Deze huidschilfers en zoutkristallen zijn een voedingsbodem voor huisstofmijten.

Indien je dus niets doet of kunt doen tegen de aanwezigheid van huidschilfers en zout kristallen, dan lig je niet meer alleen of met z’n tweeën in bed, maar lig je al snel met een paar miljoen “vrienden” in bed. Je bent dan omgeven door ontelbaar veel, onzichtbare huisstofmijten. Net als vele levende dingen, poept de huisstofmijt. Hij doet het zelfs in uw bed. Veel mensen die een huisstofmijt allergie hebben, zijn feitelijk allergisch voor deze uitwerpselen van de huisstofmijt.

Bij een waterbed kun je alle textiel afnemen en wassen in de wasmachine. Als je de onderdeken wast bij 60 graden zal alle huisstofmijt verdwenen zijn, en is je onderdeken weer schoon, fris, en als nieuw. In tegenstelling tot andere slaapsystemen,  zijn de achtergebleven huidschilfers en zoutkristallen, bij een waterbed, zichtbaar op het vinyl van het watermatras, en kunnen met de meegeleverde vinylreiniger eenvoudig worden verwijderd. Ook je watermatras is daarna weer als nieuw. Zo vaak je wilt of nodig is, kun je het waterbed compleet reinigen.

Een waterbed is voor mensen die gebaat zijn bij een goede bedhygiëne, een zeer goede keuze!

Vind een Wa'core dealer